Senjorų dėmesio centre-dirbtinis intelektas

Pakruojo TAU universiteto klausytojai susitiko su šaunia  švietimo centro metodininke  iš Radviliškio Eligija Zoltneriene, kuri papasakojo apie dirbtinį intelektą.
Dirbtinis intelektas yra technologija, leidžianti kompiuteriams atlikti užduotis, kurioms paprastai reikalingas žmogaus intelektas, pavyzdžiui, mokymasis, sprendimų priėmimas ir problemų sprendimas.

  1. Naudojimas kasdieniame gyvenime:
    DI jau dabar naudojamas daugelyje mūsų kasdienių veiklų, pavyzdžiui, virtualiuose asistentuose (pvz., „Siri“ ar „Alexa“), rekomendacijų sistemose (pvz., „Netflix“ ar „YouTube“) ir netgi automatinėje klientų aptarnavimo programoje.
  2. Saugumo ir sveikatos priežiūra:
    DI gali padėti pagerinti saugumą, pavyzdžiui, stebint ir analizuojant vaizdo kameras viešose vietose. Taip pat jis naudojamas medicinoje, siekiant diagnozuoti ligas ar padėti chirurgams operacijų metu.
  3. Mokymasis ir užimtumas:
    Dirbtinis intelektas gali padėti senjorams mokytis naujų įgūdžių, siūlydamas interaktyvius kursus ir mokymosi platformas. Taip pat jis gali suteikti galimybių dirbti nuotoliniu būdu, padedant prisitaikyti prie besikeičiančio darbo pasaulio.
  4. Socialinė sąveika:
    DI gali padėti palaikyti ryšį su artimaisiais per vaizdo skambučius ar socialines platformas, taip pat teikti kompaniją per virtualius draugus ar žaidimus.
  5. Privatumo klausimai:
    Svarbu suprasti, kad su DI naudojimu kyla ir privatumo iššūkių. Senjorams rekomenduojama būti atsargiems dalinantis asmenine informacija internete.
  6. Ateities galimybės:
    DI technologijos nuolat tobulėja, todėl ateityje galime tikėtis dar daugiau inovacijų, pavyzdžiui, autonominių automobilių ar išmaniųjų namų sistemų, kurios palengvins kasdienį gyvenimą.

Šis susitikimas padėjo senjorams geriau suprasti dirbtinį intelektą ir jo galimybes, taip pat paskatino domėtis naujomis technologijomis.

R .Juozapavičienė