Grundtvig mokymosi partnerystės projekto dalyviai gegužės 6 d. tęsė užsiėmimų ciklą „Sveikas maistas. Sveika gyvensena“. Šį kartą suaugusieji susitiko su lektore Rasa Buslavičiene iš „Žolynų namų“ ir mokėsi, kaip paprastai maistui vartoti gamtos duotybes, t.y., laukinius augalus. Viešnia ne tik papasakojo dalyviams apie augalų, mūsų dažnai vadinamų piktžolėmis, tinkamumą įdomiausiems patiekalams ir gėrimams paruošti. Dilgėlių blyneliai, salotos iš sultenių, garšvų, kiaulpienių, žliūgių, česnakinių, builių, saulučių, rūgštynių, dilgelėmis ir gysločiais pagardinta košė – tai patiekalai, kuriuos kartu su lektore gamino į edukacinį užsiėmimą susirinkusieji. Nors ir šie patiekalai buvo labai įdomūs ir gardūs, bet labiausiai visus nustebino liepų lapų blynai, kepti apynių ūgliai, džiovinti topinambų traškučiai su cinamonu ir varnalėšų šaknų gėrimas!
Džiugu, kad užsiėmimo metu gautos idėjos išradingai bus pritaikytos besimokiusiųjų virtuvėse. Dar smagiau, kad jomis remiantis bus organizuojama Restorano diena: įkurtame „Žoliautojų“ restorane į meniu bus įtraukti patiekalai ir gėrimai iš valgomų laukinių augalų.